Samfund, klima og bæredygtighed
Vi har i planlægningen af WAVES Festival 2023 i særlig grad haft en række aktuelle, samfundsrelaterede problemstillinger i tankerne: køn, identitet, inklusion, diversitet, klima og bæredygtighed. Vores arbejde med festivalen har naturligvis som første prioritet at vælge forestillinger ud fra et kunstnerisk perspektiv og relevans, men når det er sagt, har de ovenstående emner også haft indflydelse på udvælgelsesproceduren. Vi håber, det skinner igennem i programmet.
Som noget nyt tilslutter WAVES Festival sig i år kampen for en bedre klode på forskellige fronter. Det gør vi gennem beskedne, men konkrete tiltag: brug af fortrinsvis økologiske sæsonvarer og mindre mængder af kød i bespisningen af de mange kunstnere og personale, der er involveret i festivalen; begrænset brug af fyrværkeri i det traditionelle afslutningsshow, mere bevidst genbrug af materialer fra tidligere festivaler, og så har vi valgt at ændre det trykte festivalprogram til et mindre format, der kræver langt færre ressourcer at producere.
Samtidig går vi ind i et projekt, som har til formål at bidrage til genoprettelsen af den beskadigede del af den danske natur: Vi vil i år plante 1.000 træer i landet, som CO2 kompensation for de kunstnere, vi fragter hertil med fly. Dette gør vi i samarbejde med Growing Trees Network og Kulturregions Storstrømmen. Vi vil under festivalen markere initiativet med en ceremoni, hvor vi vil involvere byens børn, og byens borgere i øvrigt, hvilket vil indebære at plante 3 frugttræer på 3 udvalgte steder i byen. Det vil finde sted fredag d. 25. august kl. 14.00 som en del af det kunstneriske udendørs program. Det starter med en march fra Stentorvet i Algade og slutter på Pavillon K på Skovvej.
Fredag den 8. december starter vi plantningen af de 1.000 træer.