Cantabile 2 har arrangeret Waves Festival siden 1987. Den første festival fandt sted i København, men siden 1991 har festivalerne ligget i Vordingborg, hvor Cantabile 2 er egnsteater.

Waves Festival præsenterer det nyeste og det mest originale inden for en bred vifte af scenekunstgenrer. Her kan du opleve site-specific forestillinger rundt omkring i byen, dans i verdensklasse, nycirkus, komik fra alle verdenshjørner, og selvfølgelig publikumsinddragende Human Specific-forestillinger, som ligger Cantabile 2’s hjerte nært. Fælles for de fleste af forestillingerne er, at de er så visuelt eller sanseligt baseret, at de kan forstås uanset sprog og nationalitet. Der er noget for enhver smag og programmet planlægges, så der er noget for folk i alle aldre. Waves Festival er hele Vordingborgs scenekunstfestival.

Waves Festival består ud over et stærkt internationalt indendørs program, også af et gratis udendørsprogram, der præsenterer forestillinger fra hele verden, som hele familien kan nyde i Vordingborgs gader, stræder, torve og Ruinterrænet.

Waves Festival består desuden også af de to særprogrammer Skvulp! og Waves Xtra.