SKVULP! 2021

Unikke oplevelser i skolen – præsenteret af Sanseværk
Cantabile 2’s børne- og ungdomsafdeling har sit eget navn: Sanseværk – Cantabile 2 for børn og unge. Sanseværk står bag programmet SKVULP!, som er den del af WAVES Festival, der sikrer, at der komme international scenekunst ud til skolerne i Vordingborg Kommune, samt Faxe og Lolland Kommune.

Når Vordingborg bliver ramt af store bølger af international scenekunst, skal det selvfølgelig skvulpe ud på skolerne, ud til vores børn og unge. Vi gennemgår nøje festivalens forestillinger, og hvis det er praktisk muligt, sender vi dem ud på skolerne, så eleverne kan få en unik forestillingsoplevelse med international scenekunst i deres vante miljø.

SKVULP! sender forestillingerne ud til børnene
I år spilles der 22 forestillinger ude på skolerne fra mandag den 23. august til fredag den 27. august. Når eleverne møder international scenekunst midt i deres egen skolehverdag, åbner det døren mod verden. Det bryder sandsynligvis også med, hvordan mange af eleverne hidtil har kendt og oplevet teater, hvis de da overhovedet nogensinde har oplevet teater før, hvilket mange ikke har!

Regionalt fyrtårn for børn og unges møde med international scenekunst
WAVES Festival har nu i en årrække rakt udover kommunegrænsen og haft et fast samarbejde med Faxe og Lolland kommuner, som dermed har en kontinuerlig tilknytning til festivalen. Dette matcher fint med WAVES Festivals ambition om at være et fyrtårn for børn og unges møde med international scenekunst.

SKVULP!-kunstnere 2021
Disse kunstnere indgår i SKVULP!-programmet i år: Murmuyo fra Chile, This Maag fra Tyskland, Jessica Arpin fra Schweiz, Studium Actoris & Adrian Schvarzstein fra Spanien og Norge, Compagnie Krak fra Belgien, Paolo Nani fra Danmark og Ertza fra Spanien.

Sanseværk sikrer kvalitetsteater til børn og unge
Sanseværk er den samlende betegnelse for Cantabile 2’s aktiviteter for børn og unge. Sanseværk blev etableret i 2017 med ønsket om at give børn og unge adgang til helt særlige teateroplevelser med publikumsinddragende aktiviteter. Sanseværk arbejder ud fra en målsætning om at skabe dybe, eftertænksomme og sanselige rum, hvor deltagerne mærker sig selv. Hvor alle oplever at være del af et fællesskab. Vi vil gerne åbne det, der ikke altid let kan åbnes, på en nænsom måde. Oplevelsen af at komme tæt på sine egne følelser er et godt afsæt for levende snakke i klasserummet og hjemme i familierne efter forestillinger hos Sanseværk.

SKVULP! 2019

Unikke oplevelser i skolen – præsenteret af Sanseværk
Cantabile 2’s nye børne- og ungdomsafdeling har fået sit eget navn: Sanseværk – inddragende scenekunst for børn. Skvulp! er et af de projekter, som hører under Sanseværk, og for første gang præsenteres Skvulp! derfor som en del af Sanseværks aktiviteter.

Skvulp! er Waves Festivals program for skolerne. Når Vordingborg bliver ramt af store bølger af international scenekunst, skal det selvfølgelig skvulpe ud på skolerne, ud til vores børn og unge. Vi gennemgår nøje festivalens forestillinger, og hvis det er praktisk muligt, sender vi dem ud på skolerne, så eleverne kan få en unik forestillingsoplevelse med international scenekunst.

Forestillingerne ud til børnene
I år har vi et skarpt fokus på forestillingsoplevelsen. Rekordmange forestillinger spiller i gymnastiksale og skolegårde i tre kommuner. Det er første gang festivalen sender 21 forestillinger på vejen og ud til skolerne. Når eleverne møder international scenekunst midt i deres egen skolehverdag, åbner det døren mod verden. Det bryder sandsynligvis også med, hvordan eleverne hidtil har kendt og oplevet teater, hvis de da overhovedet nogensinde har oplevet teater før, hvilket mange ikke har!

Regionalt fyrtårn for børn og unges møde med international scenekunst
Waves Festival har nu i en årrække rakt udover kommunegrænsen og haft et fast samarbejde med Faxe og Lolland kommuner, som dermed har en kontinuerlig tilknytning til festivalen. Dette matcher fint med Waves Festivals ambition om at være et fyrtårn for børn og unges møde med international scenekunst.

Årets Skvulp!-kunstnere
Disse kunstnere indgår i Skvulp!-programmet i år: Murmuyo fra Chile, Duo Kaos fra Italien, Cirque Inextremiste fra Frankrig, Cie Ici’Bas fra Canada og Schweiz og Scarlattineteatro fra Italien.

Sanseværk sikrer kvalitetsteater til børn og unge
Sanseværk er nu det officielle navn på Cantabile 2’s afdeling for børn og unge, der så dagens lys i starten af 2017. Egnsteatret har skabt afdelingen for at have et større og kontinuerligt fokus på tilbud til børn og unge, og den er ledet af Siri Facchini Haff. Afdelingens aktiviteter er kommet stærkt fra start og tæller allerede 36 projektuge-forløb i scenekunst på kommunens folkeskoler under titlen ”Verdensklasser”, en lang række aktiviteter under Waves 2017 og to børneproduktioner – Spor af Dyr og På Mørkets Bund – som allerede har spillet ekstensivt på skolerne og været præsenteret på Aprilfestival i hhv. 2018 og 2019.

Skvulp! arrangeres i samarbejde med Vordingborg Kommunes Kultur- Idræts- og Fritidsforvaltningen samt Lolland Kommune og Faxe Kommune:

Scalattineteatro (IT)

Earthen Angels

FORESTILLINGSKONCERT

Varighed: 50 min | Sprog: non-verbal | Alder: 8-13 ÅR

Der er en spand. Den er fuld af jord.
Spanden giver en lyd.
En mikrofon optager.
En metalbil vises på scenen: to pyramider med hjul.
Maskinen producerer lyde, mens den siver, blander, former jorden.
En mikrofon optager.
Lyde af metamorfose bliver rytme, musik og sang.
En mikrofon optager.
Jorden skifter til støv, der dræber, mudder, der tegner og jord der formes på ny.
En mikrofon optager.
Rejsens destination: musik til jordens engle.
Jorden til at skabe.
Der er endnu lyst til at føle med dine hænder såvel som dine ører.

Jordens engle er en forestilling uden ord, som gennem de handlinger, der fører til jordens forvandling og de lyde, der er født af det, fører os på en visuel og lydopdagelsesrejse. Jorden, i sine forskellige former, som det støvede sand, det flydende mudder,  den seje tekstur, der kan modelleres, fortæller om spillet om transformation og forandring. En skuespillerinde og en musiker, i en dramaturgi, der også giver plads til improvisation, omdanner en håndfuld jord til en flyvende engel.

En forestillingskoncert, hvor teatralske handlinger og lyde støtter hinanden i et spil om forandring.

Kreditering:
Forfattere:Anna Fascendini e Diego Dioguardi
Scenograf: Matteo Lainati
Dramaturg: Giusi Quarenghi
Komponist: Diego Dioguardi
Medvirkende: Anna Fascendini Luca Maria Baldini

Earthen Angels turnerer rundt til skoler i Faxe, Lolland og Vordingborg kommuner, hvor den vises i gymnastiksale for mellemtrinet på dagene 27.-30. august.


SKVULP! 2017

En solstrålehistorie med 4500 deltagere
Skvulp! er efterhånden blevet en fast integreret del af Waves Festivalen, og det giver rigtig god mening for projektet er en rigtig solstrålehistorie, hvor omkring 4500 børn og unge får glæde af festivalens topprofessionelle kunstnere. Projektet sørger nemlig for at de store bølger af international scenekunst skvulper ud på skolerne i hele regionen med workshops, skoleforestillinger og besøgsprogrammer på festivalen.

Skvulp! som del af Åben Skole projektet Verdensklasser – øget lokal indsats
På denne festival indgår Skvulp! desuden som del af projektet Verdensklasser, som er en af grundpillerne i Cantabile 2´s styrkede samarbejde med skolerne i Vordingborg kommune omkring Åben Skole. Verdensklasser er støttet af Kulturministeriet og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling med 0,5 mio. kr. og løber over årene 2016-2019.

Det betyder at årets festival byder på en stor udvidelse lokalt og at Vordingborg Kommune modtager et rekordstort antal Skvulp! aktiviteter. Alle skoledistrikter i kommunen er involverede og 15 workshops, 9 skoleforestillinger og 6 besøgsprogrammer finder sted.
At Skvulp! indgår i Verdensklasser betyder også at den måde der arbejdes med Åben Skole på i Vordingborg Kommune indenfor scenekunst eksponeres nationalt, bl.a. i et nationalt inspirationskatalog for udvalgte projekter.

Cantabile 2 har ny børne- og ungdomsafdeling
Verdensklasser og Skvulp! er nogle af de vigtige elementer i Cantabile 2´s nye børne- og unge afdeling, ledet af Siri Facchini Haff, som Egnsteatret har skabt for at have et større og kontinuerligt fokus på tilbud til børn og unge – produktioner specifikt til den målgruppe er også en vigtig ingrediens udover et stærkt og tæt samarbejde med skolerne.

Regionalt fyrtårn for børn og unges møde med international scenekunst
Trods den øgede lokale indsats fortsætter Skvulp! dog også målsætningen om at være et kulturelt fyrtårn for børn og unges møde med international scenekunst regionalt. Samarbejdet med Lolland og Faxe kommuner fortsætter og disse to kommuner modtager samlet set 9 workshops, 6 skoleforestillinger og 3 besøgsprogrammer.

Skvulp! består altså i år af 24 workshops, 15 forestillinger ude på skolerne og 9 besøgsprogrammer, hvor 9 klasser deltager på festivalen – fordelt på tre kommuner.

Rekord mange kunstnere del af Skvulp! & Verdensklasser i år
Vi er glade for, at rekord mange af festivalens kunstnere indgår i Skvulp! & Verdensklasser i år. Dygtige teaterfolk fra Spanien, Israel, Frankrig, Holland, Italien, Belgien og Danmark skal ud og møde eleverne på skolerne. Det giver et sprogligt og kulturelt møde, styrker sociale og faglige kompetencer og skaber internationalt udsyn samt giver oplevelsen af at være del af et globalt samfund.

Disse kunstnere indgår i Skvulp! & Verdensklasser 2017: Peeping Tom, Diana Gadish, Company Sacékripa, Cie Woest, La Voce delle Cose, Ontroerend Goed, Actores Alidos, Actic, Duo Looky & Teatro Tascabile di Bergamo.

Skvulp! arrangeres i samarbejde med Vordingborg Kommunes Kultur- Idræts- og Fritidsforvaltningen og er støttet af:

Teatro Tascabile di Bergamo (IT)

MESSIEUR, HOW EMBARRASING!

KLOVNEFORESTILLING

Varighed: 30 min | Sprog: non-verbal | Alder: 0-99

Teatro Tascabile di Bergamo har eksisteret siden 1973 og turnerer ekstensivt i hele verden. Ofte med store visuelle produktioner men i år kommer de til Danmark under Waves Festivalen med en duo forestilling, hvor de vender tilbage til teatrets udgangspunkt: Klovnen. Her møder vi de to karakterer Bianco og Augustus, der med få rekvisitter, akrobatik og en stor portion humoristisk timing skaber en lille perle af en forestilling. De to klovne fejler i selv de mindste foretagender, men er dette ikke netop klovnens job? At vise fiaskoen og ikke skjule den, så vi hver især kan komme overens med vores egner fiaskoer. Se mere på

Actores Alidos (IT)

ZITTI, ZITTI

HUMORISTISK MASKEFORESTILLING

Varighed: 40 min | Sprog: non-verbal | Alder: 5-10 år

Forestillingen ”Zitti, Zitti” spiller på skolen kl. 9 – 9.40 for børn i alderen 5-10 år. Derefter underviser teatret en workshop fra kl. 10-13 på skolen for en 4 kl.Actores Alidos har eksisteret siden 1982 og har igennem alle årene turneret i hele verden. Zitti, Zitti er et poetisk og humoristisk blik på øjeblikke i den menneskelige eksistens. Det er ikke en historie som sådan, snarere en masse historier der krydses. I forestillingen møder vi en række karakterer i mange forskellige aldre, de er normale og bizarre, de gennemlever forskellige øjeblikke i livet; nogen gange virkelige og daglige, andre gange uvirkelige og groteske i en perfekt balance mellem fantasi og virkelighed. I Zitti Zitti er der ingen ord. Men sproget er det mest kommunikative af dem alle; kroppens, handlingernes, dansens og komikkens sprog, der vævet sammen udtrykker menneskets mangesidede stemninger. Forestillingen vandt publikumsprisen på Roma Fringe Festival i 2014.

21.08 Mandag

Workshop med Teatro Tascabile di Bergamo &

forestillingen ”Messieur, how embarrassing!

Workshoppen vil have fokus på fysisk arbejde, akrobatik og klovnetræning. Den foregår på engelsk og i en gymnastiksal, auditorium eller lignende hvor der er gulvplads. Max. 30 elever. Spørgsmål – kontakt siri@cantabile2.dk eller tlf:25144265

http://www.teatrotascabile.org Forestillingen spiller udendørs eller i en gymnastiksal, auditorie eller lignende og for 2-300 elever, alle skal kunne se godt.


21.08 Mandag

Workshop med Teatro Tascabile di Bergamo &

forestillingen ”Messieur, how embarrassing!

Workshoppen vil have fokus på fysisk arbejde, akrobatik og klovnetræning. Den foregår på engelsk og i en gymnastiksal, auditorium eller lignende hvor der er gulvplads. Max. 30 elever. Spørgsmål – kontakt siri@cantabile2.dk eller tlf:25144265

http://www.teatrotascabile.org Forestillingen spiller udendørs eller i en gymnastiksal, auditorie eller lignende og for 2-300 elever, alle skal kunne se godt.


21.08 mandag

Workshop med Actores Alidos &

forestillingen ”Zitti, Zitti” (”silent, silent”)

Workshoppen vil have fokus på fysisk arbejde, og der skabes korte scene sekvenser hvor der arbejdes med rytme, aktioner og lyd. Den foregår på engelsk og i en gymnastiksal, auditorium eller lignende hvor der er gulvplads. Max. 30 elever.

Se www.actoresalidos.com
Forestillingen spiller udendørs eller i en gymnastiksal, auditorium eller lignende og for 100 elever, alle skal kunne se godt.