SKVULP! 2023

Unikke oplevelser i skolen – præsenteret af Sanseværk
Egnsteatret i Vordingborg Kommunes børne- og ungdomsafdeling har sit eget navn: Sanseværk – Cantabile 2 for børn og unge. Sanseværk står bag programmet SKVULP!, som er den del af WAVES Festival, der sikrer, at der komme international scenekunst ud til skolerne i Vordingborg Kommune, samt Faxe og Lolland Kommune.

Når Vordingborg bliver ramt af store bølger af international scenekunst, skal det selvfølgelig skvulpe ud på skolerne, ud til vores børn og unge. Vi gennemgår nøje festivalens forestillinger, og hvis det er praktisk muligt, sender vi dem ud på skolerne, så eleverne kan få en unik forestillingsoplevelse med international scenekunst i deres vante miljø.

SKVULP! sender forestillingerne ud til børnene
I år spilles der 20 forestillinger ude på skolerne fra mandag den 21. august til fredag den 25. august. Når eleverne møder international scenekunst midt i deres egen skolehverdag, åbner det døren mod en større verden. Det bryder sandsynligvis også med, hvordan mange af eleverne hidtil har kendt og oplevet teater, hvis de da overhovedet nogensinde har oplevet teater før, hvilket mange ikke har!

Regionalt fyrtårn for børn og unges møde med international scenekunst
WAVES Festival har nu i en årrække rakt udover kommunegrænsen og haft et fast samarbejde med Faxe og Lolland kommuner, som dermed har en kontinuerlig tilknytning til festivalen. Dette matcher fint med WAVES Festivals ambition om at være et fyrtårn for børn og unges møde med international scenekunst.

SKVULP!-kunstnere 2023
Disse kunstnere indgår i SKVULP!-programmet i år: Espuma Bruma fra Argentina, La Belle École fra Spanien, Next Zone fra Danmark, Imperial Kikiristan fra Frankrig, Luigi Ciotta fra Italien, Kukai Dantza fra Spanien, Bardo Teatro Fisico fra Agentina og Bandakadabra fra Italien.

Sanseværk sikrer kvalitetsteater til børn og unge
Sanseværk er den samlende betegnelse for Cantabile 2’s aktiviteter for børn og unge. Sanseværk blev etableret i 2017 med ønsket om at give børn og unge adgang til helt særlige teateroplevelser med publikumsinddragende aktiviteter. Sanseværk arbejder ud fra en målsætning om at skabe dybe, eftertænksomme og sanselige rum, hvor deltagerne mærker sig selv. Hvor alle oplever at være del af et fællesskab. Vi vil gerne åbne det, der ikke altid let kan åbnes, på en nænsom måde. Oplevelsen af at komme tæt på sine egne følelser er et godt afsæt for levende snakke i klasserummet og hjemme i familierne efter forestillinger hos Sanseværk.

Skvulp! arrangeres i samarbejde med Vordingborg Kommunes Kultur- Idræts- og Fritidsforvaltning.

Vil du vide mere kan du kontakte leder af Sanseværk Siri Haff Andersen siri@cantabile2.dk eller tlf:25144265