International hæder til Waves Festival

Waves Festival er blandt Europas finesteEFFE-LABEL-COLOR_RGB

Waves Festival er blevet tildelt det nyoprettede EFFE Label, som den internationale organisation EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe netop har uddelt for første gang. Organisationen har udvalgt 731 festivaller fra 31 europæiske lande, som hver især har udmærket sig ved at leve op til EFFE’s kriterier om fokus på kunstnerisk kvalitet, involvering af lokalsamfundet og et internationalt udsyn.

Sammen med EFFE-etiketten kommer en plads på den store online portal, som www.effe.eu vil lancere i løbet af sommeren. Portalen vil gøre det muligt for publikum at søge efter kvalitetsfestivaler på tværs af landegrænser og på tværs af genrer. Den samlede oversigt vil også udkomme som et trykt magasin.

I alt 17 danske festivaler er blevet udvalgt, heriblandt Aalborg Karneval, SPOT Festival, Aprilfestivalen og altså Waves Festival i Vordingborg. Waves Festival er en af blot fem danske teaterfestivaler til at få udmærkelsen.

”Det er en stor ære for Waves Festival at få tildelt EFFE-stemplet, der bekræfter os I at vi og har et festivalkoncept vi kan være stolte af. Samtidig bidrager det med en international eksponering, der kan vise sig at være vigtig i forhold til forsat at kunne tiltrække store internationale forestillinger til Waves Festival. Det er også godt at blive belønnet for vores lokale forankring, og det understreger virkeligt at Vordingborg og byens borgere er en vigtig del af festivalen”, siger Nullo Facchini, der er kurator på Waves Festival og til dagligt leder af Cantabile 2, Egnsteateret i Vordingborg Kommune.

Alle de danske EFFE-festivaler vil blive inviteret til Waves Festival 2015, hvor Waves Festival, Susanne Danig og IFEA Europe arrangerer et seminar omkring festivaler i mindre byer.

Waves Festival 2015 løber af stablen og d. 22. – 29. august, og vil igen i år byde på en masse international scenekunst af høj kvalitet.